www.flickr.com

zondag 10 juni 2012

The making of...

Een teaser, gelijk in styling-programma's waar ze enkele flitsen tonen van een opgemaakt ooglid, de jurk die wordt toe geritst of de stylist die goedkeurend toekijkt. 
Ook hier van dat, want het gonst hier van de bedrijvigheid in mijn kleine woonkamer waar binnenkort mijn allereerste kraampakketje zal worden afgewerkt. 

Het begon met de keuze van hét katoentje waar het allemaal om zou draaien, dat kocht ik - zoals gezegd - bij Van Marieke.  Omdat het geslacht van de spruit in kwestie nog een goed bewaard geheim is, zocht ik inspiratie in de foto's van de kinderkamer die op facebook rondslingeren, het bleek er één met groene muren te zijn!  En dus ging ik op zoek naar een hip, unisex babystofje met groen... dé appeltjesstof van ByGraziela

Aanvullend kocht ik nog bijpassende stoffen bij Stoffen Pauli: een wit pelsje, een blauwe spons (de groene was te flets) en een blauw bloemetjeskatoen.  


Fournituren vond ik niet alleen bij Veritas, maar ook bij Brico!  Ik kocht er namelijk een rol katoentouw om zelf paspel te maken.  Je kan kiezen tussen 3 of 4mm dikte en je betaalt zo'n 5 euro voor een rol van 25m. Aanvullend kocht ik nog een rol biais van 25m lang aan 8,5 euro, voordeliger dan die pakjes van 3m én (voorlopig) zonder die slecht afgewerkte overlappingen met lijm! 


Deze keer deed ik ook alles zoals het hoorde: stof, touw én biais werden onverbiddelijk in de wasmachine gezwierd (en nadien met veel gekreun ontward).  Misschien dat ik volgende keer toch maar beter lingeriezakjes inschakel?

Overigens werd er ook al druk gestreken en geappliceerd.  En er werd onder andere een pamperzakje gefabriceerd volgens het model van Eloleo, weliswaar tóch met een vleugje biais.  Daarvoor stikte ik biais aan de korte zijden en liet ik een keergat onderaan de lange zijde.  De buitenstof verstevigde ik met Vlieseline H250, de binnenkant met H630.  Zo kreeg ik een stevig en toch zacht pamperzakje, dat zelfs leeg z'n mooie vorm behoudt.Maar, er is nog werk aan de winkel: knippen, stikken, strijken... en zelfs nog een beetje 'ontwerpen'.  Terwijl mijn Pfaff lustig verder ratelt, wordt er elders in huis vooral rustig geslapen, uitgerekt en gegeeuwd.  Eén enkele keer is er wat interesse voor de creaties, of toch vooral om mee op de foto te staan liggen.


Nog even en het pakje is af.  En wie weet het kindje ook!Pin It

4 opmerkingen:

 1. Ohooo, tof zeg!
  En wanneer zal het eindresultaat getoond worden?
  Want hier is de inspiratie welkom :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En het werkt, ik ben écht benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Reacties
  1. Bij Veritas, maar ben niet zeker dat ze die in elk filiaal hebben want ben ze in Leuven bv nog niet tegengekomen. Ik kocht de mijne in de Veritas van het Gouden Kruispunt in Sint-Joris-Winge :-)

   Verwijderen