www.flickr.com

donderdag 21 juni 2012

Boleo + Klara = Boleara


U herinnert zich vast nog de Boleo en Klara, en zo niet doet 'Van Katoen' u misschien wel een belletje rinkelen.  Ik kocht zowat half de webshop leeg - bij wijze van spreke dan toch.  Alleen kon ik maar niet beslissen welke van de twee tassen ik zou kiezen.  Uiteindelijk werd het de Klara tas, zonder duidelijke reden, of misschien stiekem toch door mijn cirkelfobie.
Maar op 't net verschenen steeds vaker prachtige Boleo's, al kwam mijn spijt net dat tikkeltje te laat, want de webshop had zijn deuren al definitief gesloten...

Toen I. subtiel liet vallen dat een nieuwe handtas altijd welkom was, én ze daarbij ook een top 5 score had behaald op het Grote Gynaecologie-examen, stemde ik toe om er ééntje te maken voor haar.  Colour-blockster als ze is, wou ze een geel of groen exemplaar.  Want haar jas was rood.  En iets blauw had ze ook al.  Ik wist dan ook meteen welk stofje het zou worden, ik had de dag voordien nog de blauwe variant besteld bij Vermiljoen.  Als voering gebruikte ik een goedkoop, groen katoentje van bij Pauli, en dan nog een couponnetje stevige bruine stof.

Het zou dus een Klara worden.  En hoewel ze dat de mooiste tas vond, vond ze de Boleo toch ook wel 'cool'.  De oplossing om een mooie én coole tas te maken, vond ik dankzij MissPatee: een tutorial voor gaatjes! Ik maakte er niet zomaar een gaatje van, maar een heus boleo-zakje.  Naar het schijnt zeer handig om - terwijl de tas nog om je schouder hangt - met je rechterhand snel naar belangrijke dingen te grijpen, zoals autosleutels, of zakdoekjes!Ik pimpte de Klara-tas nog een beetje meer.  Binnenin maakte ik met de hulp van deze uitleg een ritzakje in de voering.  En op deze website haalde ik inspiratie voor een gsm-zakje, dat ik opfleurde met een randje biais en waarop ik haar naam stikte.


Tenslotte wou ik de tas toch een beetje kunnen sluiten, altijd handig in het Brusselse.  Omdat ik bang was dat een knoop de Klara-plooitjes niet tot z'n recht zou laten komen, koos ik voor een magneetslotje.   Ik verstevigde de voering aan de verkeerde zijde eerst met 2 laagjes Vlieseline en plaatste de slotjes op 3cm van de bovenrand, pal in het midden.  Het paste perfect!


Zo, als dat geen manier is om een cirkelfobie te overwinnen dan weet ik het ook niet.  Bij mij smaakt het alleszins naar meer!
Maar soep smaakt nu misschien zelfs nog beter, ik heb tenslotte ook nog een nieuwe mixer die vol ongeduld wacht om uitgepakt te worden...

Pin It

9 opmerkingen: