www.flickr.com

De reiskoffer

Negen jaar heb ik gestudeerd, maar in feite was dat slechts 5 jaar effectief.  Ik vond dat plezant, zo 'studeren'. Nochtans dacht het merendeel van de leeftijdsgenoten daar toen anders over; af en toe weerklonken er wel enkele Oeh's en Aah's, maar de bedenkelijk gefronste wenkbrauwen onthulden dan hun ware aard.  
Vanaf het zesde jaar werd het pas echt plezant, dan vertrokken we massaal een jaar op stage.  Voor we het wisten zaten we op de sneltrein richting Volwassenheid, het pittoreske Studentenbestaan verdween al gauw achter de horizon.  Ik bracht dat befaamde stagejaar vlakbij huis door, uit praktische relationele overwegingen want aan reislust en zin in avontuur geen gebrek.  De stage was amper één dag begonnen of ik had al spijt van die beslissing: het lief bleek plots mijn lief niet meer en op het wereldwijde web doken hier en daar de eerste reisblogs op.  M'n jaargenoten zaten overal, van Parijs tot Lausanne, van Australië tot Zuid-Amerika.  En telkens weer verschenen er idyllische foto's en spectaculaire verhalen.  De Oeh's en Aah's weerklonken herhaaldelijk van achter mijn computerscherm, wenkbrauwen opgetrokken tot aan mijn haarlijn en de mond lichtjes geopend.  Ja, ik was onder de indruk én ook een beetje jaloers. 
Ik nam me voor om op een dag ook zo'n reisblog te kunnen fabriceren.  Helaas, zoveel jaar na die eerste verwondering is daar nog niet veel van in huis gekomen.  Al heb ik wel een blog, een naaiblog begot - wie had dat toen gedacht! 
En dus zat er niets anders op dan tussen al dat virtuele naaigerief een plekje vrij te maken voor onvergetelijke reiservaringen, waarvan ik hoop dat er nog veel zullen volgen.  En zo geschiedde... een eerste reis-blogpost werd plots een heuse pagina!

Weerribben - Wieden, Overijssel, 10-12 augustus 2012


In het geheugen:
Nepal, september 2012
Bali, juni 2013

Op de agenda:
Londen, december 2013


Pin It

2 opmerkingen:

 1. Beste Annelies,

  Ik kan blijkbaar alleen hier reageren, mag ik vragen hoe je die 'mapjes' bovenaan je blog hebt gemaakt? Fornuis,den buiten,atelier,... Ik heb ook een blog en heb mij al suf gezocht ik krijg het er niet op! Dankjewel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je naar 'Ontwerp' gaat rechts boven en dan in de linker kolom 'Pagina's' kiezen. Dan kan je nieuwe pagina's aanmaken en dan moet je nog kiezen of je die bovenaan als tabbladen (zoals ik) ofwel in de zijlijn laat verschijnen.

   De karakteristieken (lettertype, kleur) van je tabbladen bewerk je door via 'Ontwerp' naar 'Sjabloon' te gaan en 'Aanpassen' te kiezen, dan links bij 'geavanceerd' en dan door het lijstje scrollen en gewoon proberen :-)

   De volgorde van de tabbladen kan je veranderen als je op je homepage naast de tabbladen op het symbool van dat werkgerief klikt.

   Hopelijk lukt het je! Het is altijd wat zoeken in het begin :-)

   Verwijderen