www.flickr.com

zondag 6 mei 2012

Marriage & Mojito

Ik had al een paar trouwkadootjes achter de rug, zoals het nestkastje en het kersenpitkussen, en dus dacht ik wel snel genoeg nieuwe inspiratie te vinden.  Maar toen was het plots vrijdag en zaterdag zouden B en L al in het huwelijk treden.  Iets naaien zat er sowieso niet meer in, was het niet uit tijdsgebrek, dan wel omdat ik me niet eens meer kon herinneren hoe hun interieur er uitzag om tenminste iets 'passend' te geven.  Niets zo vervelend namelijk als een geschenk dat je nergens kwijt kan...
Een van de laatste keren dat ik hen zag was in Café Latino in Hasselt, waar we gezellig cocktails dronken.  Dat én 1 van m'n pins leidde tot een extreem last-minute idee:  

een mojito-boom!
Ofte, een limoenboom, een fles rum, een muntplantje en een pak rietsuiker.

Dus zaterdagvoormiddag sprong ik belachelijk vroeg in m'n wagen en schuimde verschillende tuincentra af.  Helaas, het bleek niet het seizoen van de limoenen te zijn.  Citroen- en sinaasappelbomen overal, hier en daar zelfs een kiwi- of bananenplant.  Maar limoenbomen, noppes...

Toen ik mezelf dan maar overtuigd had dat een andere citrusplant er even goed mee door kon zolang de vruchten nog groen waren (voor de show dan toch), bleek dat de meeste exemplaren uitsluitend decoratief waren.  Gelukkig vond ik op de valreep een eetbaar appelsienenboompje met prachtige witte bloempjes bij Intratuin, voor zo'n 38 euro! 
En zo geschiedde...

Ik kocht er nog een mooie limoenkleurige bloempot bij en ook enkele echte limoenen, zodat het mojito-concept toch geloofwaardig bleef.   En omdat op de uitnodiging enkel een rekeningnummer stond en geen geschenkenlijst, besloten we de boom verder te versieren met strikjes geld (helaas trok ik van het eindresultaat geen foto, maar het was wel mooi).  Geen idee of het een officiële regel is, maar wij rekenen 50 euro per persoon als je naar het diner mag, 25 euro als je enkel op het dansfeest wordt uitgenodigd.
We legden met z'n zessen samen, dus als de mojitoboom niet in de smaak viel, dan groeide er tenminste nog een schoon zakcentje aan. 

 Al bij al is het misschien meer een housewarming-kado, maar ze waren content, én onder de indruk.  Dat is wat telt (vooral dat eerste uiteraard)!


Ohja, voor het transport van het geheel voorzie je wel best iemand met sterke armspieren en een stevige grip.  Pfieuw!


------
MEMO AAN MEZELF  (EN AAN JULLIE)
Een last-minute alternatief dat me in het tuincentrum eveneens te binnen schoot: de tapas-boom
Wat dacht u van hetzelfde concept maar dan met een olijfboom (verkrijgbaar voor ca 15 euro, oa bij AVEVE) en allerlei crackers en dips zoals je die vindt bij Oil &Vinegar, of zelfs bij Intratuin tegenwoordig.  En daar dan ook nog een trendy setje van tapasschaaltjes of een kookboekje bij? 
------

Pin It

5 opmerkingen:

 1. Zo'n origineel cadeau! Eentje om te onthouden, merci!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heel tof gedaan. Ik heb de 2 ideeen alvast genoteerd om niet te vergeten!!!

  Maren (hoemmelke.blogspot.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kei tof idee en mooi met dat geld-strikje. Zo origineel en dan nog een variant met olijfjes, thanx!!

  BeantwoordenVerwijderen