www.flickr.com

zaterdag 21 april 2012

Om gezwind te zwieren


Ha, ik maakte nog eens een volwaardig vestimentair stuk: een rokje voor de stiefzus.  Of zeg maar rok, want met zijn 2 lagen, 6 stolpplooien en ontelbare rimpels, is het toch een ferm exemplaar geworden.

Het patroon komt uit de Knippie van  januari 2011, de gebloemde stof van het stoffenspektakel en de purperen stof van bij Pauli. 
Zelf had ik een ander stofje voor dat rokje gekozen, maar meisjes van 11 hebben al een eigen mening... zo blijkt. 

Voor de fijntuning nam ik geen genoegen met de uitleg in Knippie, dus ging ik te raden in blogland. 
Dankzij de uitleg van Spiegelstiksels lukt het mij haast perfect om mijn allereerste blinde rits te plaatsen, en dat zelfs in een rok met voering!  En de stolpplooien doorstikte ik braafjes zoals Polkadotjes het voordeed.

Om onduidelijke redenen kan ik nog niet deftig zomen, een euvel dat ik subtiel vermijd door overal biais aan te stikken.  Maar dat houdt u voor uzelf hé.


Hij doorstond meteen de grote zwier-test.  Het resultaat werd gesmaakt door de rest van familie en zelfs schoner bevonden dan de kant-en-klare communiekledij die in de kleerkast op haar wacht.   Toen ik dat hoorde, stikte ik er nog snel een bijpassende haarband bij.  Je weet maar nooit dat er eens iets héél erg met die communiekleren zou gebeuren.  Ze kan maar beter voorbereid zijn...  Pin It

3 opmerkingen:

  1. wauw heel mooi!!! Moet toch eens kijken of ik die knippie ook heb liggen...
    Maren (hoemmelke.blogspot.com)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oooooh, dat is magnifiek, zo'n schoon rokske!! Ik heb het stofje ook zien liggen op het stoffenspektakel en zag er niet echt iets in maar zo is het heel mooi! Toch goede smaak dat je dochter heeft, hoor! :-)
    En het biais maakt het helemaal af! :-D

    BeantwoordenVerwijderen