www.flickr.com

zaterdag 12 mei 2012

Bento Box Bag


Ik mag de lagere school dan al lang ontgroeid zijn, voor Moederdag maak ik nog steeds liever zelf een geschenkje dan iets kant-en-klaar uit de winkelrekken te kiezen.  Uiteraard geen fotokadertjes met macaroni of abstracte vingerverf-kunst, maar iets van onder mijn naaimachine. 
Ik had het lumineuze idee om haar dit jaar een setje te maken voor in de handtas, maar toen ik subtiel achter het model van haar gsm informeerde, zei ze ongegeneerd: "Maar ge moet mij geen gsm-hoesje maken hé, ik moet dat niet hebben! Ik zal u eens zeggen wat ge voor mij moet maken..."

Waarop ze een hele uitleg begon over een zakje voor haar brooddoos.  Of zeg maar sla-doos, u weet wel, met 'gezonde' slaatjes en veel dressing.  Dressing die op zijn beurt al eens uit zo'n eenvoudige lunchdoos durft te ontsnappen. 
Daarom wou ze een lunchzakje op maat, waar haar lunchdoos perfect op de bodem van paste, zodat hij nooit of te nimmer nog om zou vallen.  Ze stuurde de maten door en ik begon te rekenen. 


Voor het model baseerde ik mij op het lunchzakje van Pink Penguin, maar dan met enkele kleine aanpassingen:
 • ik maakte hem een beetje groter,
 • er kwam een paspeltje aan te pas,
 • de voor- en achterzijde (en dus ook bodem) werden verstevigd met hele stevige Vlieseline (voor gordijnbakken), maar de zijkanten niet zodat het zakje wel soepel toe kan vallen, 
 • ik koos voor houten handvaatjes,
 • en tot slot smukte ik het geheel op met een hele grote strik!Zowel de blauwgroene linnen stof als het bloemetjeskatoen komen van bij Pauli
Fournituren zoals het satijnen lint, handvaatjes en Vlieseline van bij Veritas. 

Een truukje dat ik onlangs op't Stiksel leerde, is dat je satijn kan smelten.  Door de randen van het satijnlint eventjes bij een vlammetje te houden, voorkom je dat ze verder rafelen.  En het oogt ook netjes, veel beter dan mijn pogingen om het te zigzaggen of zomen!


Nuja goed, ik moet bekennen dat ik er toch ook iets bij kocht, puur uit eigenbelang.  Of eerder uit belang voor mijn creatie.  Ik kocht haar namelijk een nieuwe lunchdoos: de Bento Box van Black+Blum!  
Dankzij Verbeelding ontdekte ik dit hip eetgerief, de Lunch Pot stond dan ook al snel op mijn eigen verlanglijstje.  Toeval wou nu dat die Bento Box ongeveer dezelfde afmetingen had als mama haar oude brooddoos, kwam dat even goed uit!  Omdat hij niet meer in voorraad was op de website van Black+Blum, bestelde ik hem via Ebay.  Toen wist ik nog niet dat je ze ook bij AS Adventure vindt, maar gelukkig waren ze wel iets goedkoper online.  

Helaas, gisteren was er - na meer dan 2 weken - nog steeds geen spoor van de nieuwe Bento Box, al zou hij een week geleden verzonden zijn vanuit het verre UK.
En dus zit er nu niets anders op dan nog snel even de AS Adventure in te duiken voor een tweede exemplaar; het andere houd ik dan gewoon voor mezelf.
Achja, er zijn ergere dingen in't leven :-)
 

Pin It

13 opmerkingen:

 1. Wat een pracht van een tas is het geworden, ik zou hem zo willen!
  Mijn kids zijn de zelfmaakcaudeautjes ontgroeid maar ik hoop dat ze er net als jou terug aan beginnen en hopelijk is het dan even origineel als dit. ( Leuke ontdekking is je blog :0))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Amai echt wondermooi! Dat zal alle dagen genieten zijn! Fijne blog ook...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Chique seg. Werkelijk prachtig en super handig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige tas!!!!!
  Welke vlieseline gebruikte je hier dan voor? Ik zoek nl zeer stevige...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor deze tas heb ik Vlieseline S531 gebruikt. Die is wel maar 30cm breed, in tegenstelling tot de andere rollen die 90cm zijn. Ik ga meestal zelf eens voelen aan alle rollen in het rek bij Veritas om te weten welke ik ga kiezen :-)

   Verwijderen
 5. Mijn mond valt op zeg, zo mooi! Ik ken alvast één blije mama morgen :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. amai, uw mama gaat morgen nogal content zijn sèg ! Mooi !

  BeantwoordenVerwijderen