www.flickr.com

donderdag 17 november 2011

Een klusje voor klosjes


Ik maakte vorige week een grote tas voor al m'n naaigerief.  Handig, dacht ik, daar kan ik lekker veel in proppen.  En ik had gelijk; een stapeltje stof, de pedaal van de naaimachine, scharen, garen, lat, patronen, portefeuille, een deo... het kan er allemaal in. 

Helaas, een haastige stap en veel geschud verder, verlies ik tijd - te veel tijd - met het zoeken naar mijn sleutels.  Nog wat later blijkt dat ook de klosjes garen overal tussen zijn gesukkeld, sommige vind ik terug door de draad te volgen die ze op hun reis door de tas achterlieten... alsof ze zelf ooit de weg terug wouden vinden; de weg naar buiten!

Ik weet het, het is het probleem van elke grote tas.  Het fenomeen waar menig man over klaagt: "Pakt dan een kleinere sjakosh!"  Maar voor problemen bestaan oplossingen; oplossingen in toile cirée.

Ik maakte dus een tasje voor in dé tas; een etui waar precies 5 kleine klosjes (200m) in passen.  Een eenvoudig idee, al vergt de productie toch een zekere nauwkeurigheid en af en toe wat gefriemel.  Maar ik ben tevreden, zelfs een beetje trots!


Handig voor stiksel-avonden, of zelfs op reis.
Daarom maakte ik er ook nog een klein naaldenflapje in, zo geef ik ook die kleine scherpe rakkers geen kans meer op ontsnappen.

En weet u wat, ik maakte niet alleen een tasje, maar ook een tutorial!  Deze keer wat beter voorbereid én gecontroleerd.  
Je vindt 'm hier in PDF-formaat!
Ik bereken binnenkort ook even de formaten voor een versie voor grote klosjes van 500m. 

Maar nu rust, even genoeg gehad van al die toile cirée.  De voorraad is ondertussen toch voldoende geslonken om zondag op het stoffenspektakel weer nieuwe te kopen, gniffel!

En, wat denken jullie, is dit materiaal voor een give-away?  Neem rustig uw tijd om na te denken, ik ga cakejes bakken... 
Pin It

9 opmerkingen:

 1. Annelies, geweldig schoon materiaal! En die binnenstofjes, zooooooo schattig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. maar aléé, zo'n leuk idee en mooie stofjes ! bedankt voor de handleiding.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh en of dat dit een idee is voor een give away! You would make my day... en anders zoek ik wel eens tijd voor je geweldige tutorial! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel knap gedaan. Ik zie een give away echt wel zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit is heel erg tof!!! Zeker materiaal voor een give away!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb net je handleiding doorgenomen. Dat is nu eens echt helemaal duidelijk voor een beginnende naaister.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dankjewel! Ik ben nog aan't twijfelen of ik het stuk van de biais overlappen ga aanpassen. Heb net nog eens geëxperimenteerd op een andere manier :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik zit schandalig achter met het lezen van mijn blogreader en ik ontdek hem dus pas vandaag. Zowel de grote tas als dit handig tasje werden onmiddellijk gepint. Dat zegt genoeg, denk ik. GIVE AWAY!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb net een PRACHT VAN EEN TUTORIAL ontdekt. BEDANKT!
  Ik hoop op je blog dus stiekem nog meer tutorials te vinden! :)

  BeantwoordenVerwijderen