www.flickr.com

donderdag 10 november 2011

De Sint was gul... en vroeg dit jaar!


Een paar dagen geleden vierde ik feest!  Nochtans begon de dag weinig belovend toen het lampje van mijn naaimachine het begaf.  Een zoveelste teken aan de wand, een signaal dat het oude beestje aan vervanging toe was;  overslaande steken, verstrikte draden, een kapotte knoopsgatsfunctie...
Ik verzamelde die avond dan maar al m'n moed bij elkaar om nog eens te gaan sporten.  Eens iets intensiever dan elke avond met je rechter voet op de pedaal van je naaimachine te duwen. 

Toen ik bezweet maar voldaan weer thuis kwam, kwam het Liefje me tegemoet: "Ik heb het lampje van je Singer gemaakt!"  Ik snelde naar de woonkamer, naar de plek waar ik wist dat m'n oude kameraad op me wachtte.
Maar, er was iets raar met Mr.Singer.  Misschien voelde hij zich niet goed, want hij zag een beetje wit... Nee, niet alleen de kleur was anders, ook de vorm. 
Ik moest een paar keer knipperen met de ogen vooraleer ik het goed en wel besefte.... er stond een nieuwe naaimachine


Met grote ogen en open mond liep ik er een paar keer rond; "Ik heb er dan maar ineens ook een nieuw kastje rond gebouwd...", zei Hij nog met een knipoog.

Een Pfaff Ambition 1.0, mijn eigenste goddelijke monster.  Robuust, maar toch zacht.  Stralend wit met een heerlijke toets roze!

Hij had het gezien op m'n virtuele prikbord, ook wel Pinterest genaamd.  Het stond daar namelijk op m'n verlanglijstje; het is te zeggen, ik had het beestje gepinned omdat ik er alleen maar van kon dromen; zelf was ik sowieso voor een goedkoper modelletje gegaan.

We zijn nu een paar dagen verder, en ik ben er helemaal gek op!
Hij stikt vlot én haast geruisloos.  Er zit lekker veel opbergruimte vooraan en achteraan, voor spoeltjes, voetjes en andere accessoires. 
Meer dan 100 verschillende steken, om te stikken, quilten of te versieren.  En niet te vergeten een alfabet of twee.


Er valt nog zoveel op te ontdekken, maar twee grote pluspunten die ik nu al niet meer kan missen zijn de snelheidsregelaar, waardoor je gemakkelijker op een constante snelheid blijft, en het automatisch achteruit stikken door de eenvoudige druk op een knop.  Heerlijk!

Ik stortte me onmiddellijk op een paar nieuwe projectjes, en het lijkt wel alsof het nooit eerder zo vlot ging.  Het zal dan hopelijk niet te lang duren eer ik hier met trots één van mijn nieuwe creaties kan komen voorstellen :-)Mijn zoektocht naar de perfecte, nieuwe naaimachine zit er op.  Ik ben content, zéér content, en niet alleen met die kanjer van een Pfaff!
Vervuld met vreugde bakte ik wat cakejes; voor Hem, voor mij én ook voor de madammen van het Leuvens Stiksel met wie ik mijn geluk de dag nadien graag wou delen!  Ik maakte er met chocolade en hazelnoot en met ananas en vers geraspte kokos!


Lang leve de Sint!

Pin It

12 opmerkingen:

 1. Och zeg, dat is toch een ongelofelijk Lief he zeg! Proficiat met de nieuwe aankomst!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. en ze waren lekker die cakes!!! (voor herhaling vatbaar)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Amai, ik heb hier ook een roze Pfaff staan, maar die stelt toch niet veel voor bij het zien van uw 'Goddelijk Monster'. Veel plezier er mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super leuk idee. Veel plezier ermee.
  De cakejes zien er ook heerlijk uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die extraatjes zoals de borduursteken en -figuren ... ik mis dat wel een beetje op mijn Pfaff.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben ook verliefd op die machine! Ik ben net naar de winkel geweest voor een demo. Nog ff doorsparen ;-)
  Veel plezier van je machine!

  Groetjes Davientjes

  davientjes.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik wou even weten of je na een goed jaar nog altijd even tevreden bent over deze machine. Werkt hij zoals het hoort? Nog geen problemen mee gehad?
  Overweeg zelf ook een pfaff te kopen, maar ben er nog niet uit welke...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voorlopig nog geen enkel probleem mee gehad, hij heeft mij nog niet in de steek gelaten. Hij stikt heel vlot en een pak stiller dan mijn oude Singer. Het enige minpunt dat ik kan bedenken is dat hij nogal zwaar is om heen en weer te sleuren, maar dat neem ik er graag bij. Ben ook heel blij met de vele siersteken en het alfabet die er op staan.
   Op het Leuvens Stiksel heb ik ook al heel veel goeie commentaren van de Bernina's gehoord, misschien best eens ergens gaan testen wat jou het beste ligt?

   Verwijderen
 8. Beste Annelies, het is de eerste keer dat ik je Blog bezoek; ik kwam hier terecht omdat ik net dezelfde zoektocht onderneem als jij een tijdje geleden. Ik vroeg me af
  1) waar jij je Pfaff aangekocht hebt
  2) of je me een idee kan geven van de prijs; op verschillende websites lees ik prijzen tussen de 700-800 euro, maar wilde weten of dat correct is?

  Alvast bedankt voor je hulp!

  Groetjes, Veerle

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dag Veerle,
  Mijn naaimachine komt, net als mijn overlock, van bij Van Rooy in Mechelen. De link van hun online naaimachinewinkel staat in het blogberichtje zelf als je op Pfaff Ambition 1.0 klikt! Maar langsgaan en de machines uittesten of informatie vragen is zeker aan te raden.
  Daar kost hij inderdaad zo'n 799euro. Er zaten toen ook spoeltjes, scharen, verschillende naalden (tricot, leder, jeans...) als extraatje bij; af en toe doen ze zo'n acties geloof ik.
  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Annelies, ik ben ook van plan om een pfaff ambition 1.0 aan te schaffen.
  Ben je er nog net zo blij mee als in het begin?

  BeantwoordenVerwijderen