Ingrediënten bv. voor 4 personen
- 4 Blaadjes filo-deeg
- 2 Appels
- 1 Rolletje geitenkaas
- Thijmhoning
- 8 Sint-Jacobsvruchten
- 8 reepjes gerookt ontbijtspek
- Frambozencoulis
- Rucola
Benodigdheden:
- pan
- ovenschaal
- tandenstokers
Werkwijze:
Ontdooi op voorhand de blaadjes filo-deeg volgens gebruiksaanwijzing (2u op kamertemperatuur). Let er goed op dat ze niet uitdrogen want dat maakt het gebruik ervan erg moeilijk!
Schil en snijd de appels in kleine blokjes van ca 1,5x1,5cm en bak ze in wat boter tot ze licht gaar zijn. Bak nog even een beetje bruin met wat honing op een hoger vuur.
Maak rolletjes met een laag appeltjes, daarop verkruimelde geitenkaas en wat honing. Leg de rolletjes in een ovenschaal en bestrijk ze met boter/olie.
Bak ze in de oven volgens gebruiksaanwijzing (Ik bakte ze een 5tal min op 200°C en nadien nog kort onder de gril).
Rol het spek rond de sint-jacobsvruchten en pin vast met een tandenstoker. Bak ze nadien in wat boter kort langs elke kant bruin (3tal minuten per kant).
Dresseer op een bedje van rucola en overgiet met wat frambozencoulis.
Smakelijk!
Opmerking: Volgens de instructies moest het filodeeg nog 30min rusten nadat het uit de oven kwam, maar daar had ik geen oog/tijd voor, daarbij moest het hapje toch warm worden geserveerd. Nochtans was het dankzij de grill knapperig genoeg. Pin It
Geen opmerkingen:
Een reactie posten