www.flickr.com

vrijdag 3 augustus 2012

Mexicaanse taart van kip en groentjes


Je bent wat je eet en je eet wat je pint.  Toch? 
Een tijdje geleden pinde ik dit receptje op m'n digitale prikbord.  Het water stond me al in de mond, maar zonk snel samen met de moed naar m'n schoenen bij het lezen van ingrediënten als "egg substitute", "box corn muffin mix" en "Cotija cheese".  Gelukkig ben ik niet zo van het type dat het erg nauw neemt bij recepten opvolgen en dus bakte ik er lekker zelf iets van.
De eerste poging draaide ik er een ei door, maar die liet ik de tweede keer gewoon weg.  En guess what... het was precies hetzelfde!  Voorwaar een aangepast recept zonder egg substitute, en zonder egg tout court.

Wat heb je nodig?   Een oven, een (lage) ovenschotel en een kom!

Hoeveel tijd gaat dit grapje je kosten?  zo'n 5 minuutjes bereiden en 30 minuutjes bakken!

Wat ligt er in je winkelmandje?
- 500g tomatensaus met groentjes/zongedroogde tomaatjes/pepers*
- een zakje taco-kruiden
- een halve gebraden kip in stukjes gesneden/gescheurd
- een klein blikje mexicaanse mengeling (met erwtjes en mais)
- een zakje geraspte cheddar
- Focaccia-pizzadeeg van Herta
- een potje zure room

 * Ik meng m'n tomatensauzen vaak met pastasaus van Sacla op basis van aubergines en paprika voor extra smaak! 





Verwarm de oven op 200°C.
Meng de saus, groentjes, kip en de helft van de cheddarkaas in een kom.  Doe de taco-kruiden erbij naar smaak, ik gebruik meestal niet meer dan een half zakje.
Spreid het focaccia-deeg mét bakpapier in de ovenschotel.  Je kan hier en daar wat aan de hoekjes trekken zodat niet alleen de bodem, maar ook de randen volledig bedenkt zijn.
Stort het mengsel hierop uit.
Bestrooi met de rest van de cheddar.
Bak gedurende 30 minuten op zo'n 180-200°C.

Snijd aan en serveer met wat zure room!
Rijst met mais en erwtjes is er ook erg lekker bij.

Opgepast, dit is een gevaarlijke midnight-snack wanneer de restjes vanuit de koelkast je toe roepen "eet mij, eet mij!"
U bent gewaarschuwd.


Pin It

2 opmerkingen: