Omdat een feest zonder taart is als een friet zonder mayonaise, besloot ik mijn vreugde te delen met het ganse Leuvens Stiksel. Ik maakte 2 exemplaren, een gekend receptje dat ik hieronder verder zal beschrijven, en een experimenteel bananengebak
Ingrediënten (voor 1 cakevorm, ca 12 stuks)
- 400g witte chocolade (of 200g gehakte witte chocolade en 200g naar keuze voor de topping)
- 50g bruine rietsuiker
- 50g boter
- 100g zelfrijzende bloem
- 100g noten, gehakt (ik gebruikte walnoten en amandelen)
- 2 eieren
- 1 theelepel vanille-extract
Benodigheden
- Langwerpige cakevorm
- Bakpapier
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 160°. Leg bakpapier in het bakblik (zo haal je nadien de cake er gemakkelijk uit om in rechthoekjes te snijden)
Meng de boter, suiker en vanille met een mixer.
Voeg dan de eieren toe, één per één en telkens goed mixen.
Voeg hierna de bloem toe, dan de gehakte chocolade en tenslotte de noten.
Het mengsel is nu klaar. Doe het in het bakblik en zet het een 30tal minuten in de oven.
Als de cake is afgekoeld kan je de topping er op doen. Smelt hiervoor nog 200g chocolade (naar keuze) en giet het over het gebak. Strooi hierop nog wat gehakte noten, of amandelschilfers.
Als de chocolade hard geworden is, kan je de cake in stukken snijden. Omdat het gebak nogal zwaar is, snijd je er best kleine rechthoekjes van!
Ziezo, nu kan je alleen nog maar de vingers aflikken... en de afwas doen.
Pin It
Hmmmm... dat klinkt overhéérlijk!
BeantwoordenVerwijderenGa ik zeker en vast ook eens uitproberen. Bedankt voor het receptje!
Het was idd overheerlijk!
BeantwoordenVerwijderenmerci voor de snelle post!
BeantwoordenVerwijderen