www.flickr.com

dinsdag 7 juni 2011

Witte chocolade 'n Walnoten-gebak

Vandaag was het feest!  En wat voor één... want vandaag mocht ik niet alleen voor de eerste keer een overlock van dichtbij aanschouwen, ik mocht zelfs een exemplaar mee naar huis nemen!
Omdat een feest zonder taart is als een friet zonder mayonaise, besloot ik mijn vreugde te delen met het ganse Leuvens Stiksel.  Ik maakte 2 exemplaren, een gekend receptje dat ik hieronder verder zal beschrijven, en een experimenteel bananengebak dat ik u ga besparen.


Ingrediënten (voor 1 cakevorm, ca 12 stuks)
- 400g witte chocolade (of 200g gehakte witte chocolade en 200g naar keuze voor de topping)
- 50g bruine rietsuiker
- 50g boter
- 100g zelfrijzende bloem
- 100g noten, gehakt (ik gebruikte walnoten en amandelen)
- 2 eieren
- 1 theelepel vanille-extract


Benodigheden
- Langwerpige cakevorm
- Bakpapier



  
Werkwijze

Verwarm de oven voor op 160°.  Leg bakpapier in het bakblik (zo haal je nadien de cake er gemakkelijk uit om in rechthoekjes te snijden)

Meng de boter, suiker en vanille met een mixer.
Voeg dan de eieren toe, één per één en telkens goed mixen.
Voeg hierna de bloem toe, dan de gehakte chocolade en tenslotte de noten.

Het mengsel is nu klaar.  Doe het in het bakblik en zet het een 30tal minuten in de oven.

Als de cake is afgekoeld kan je de topping er op doen.  Smelt hiervoor nog 200g chocolade (naar keuze) en giet het over het gebak.  Strooi hierop nog wat gehakte noten, of amandelschilfers. 

Als de chocolade hard geworden is, kan je de cake in stukken snijden.  Omdat het gebak nogal zwaar is, snijd je er best kleine rechthoekjes van!

Ziezo, nu kan je alleen nog maar de vingers aflikken... en de afwas doen.


Pin It

3 opmerkingen:

  1. Hmmmm... dat klinkt overhéérlijk!
    Ga ik zeker en vast ook eens uitproberen. Bedankt voor het receptje!

    BeantwoordenVerwijderen