www.flickr.com

woensdag 4 mei 2011

Thesis 'n Tapas

Het is zo ver, de thesis is gereed.  Meer zelfs, hij is afgedrukt, ingebonden en afgeleverd.  De deadline bereikt, en gehaald... oef!  Hoewel de zwaarste taak er dit jaar op zit, staan er nog een mondelinge verdediging en 2 examens in't verschiet.  Maar toch... eindelijk kan ik weer ademen, en stikken!Deze heugelijke gebeurtenis werd in de eerste plaats gevierd met een bezoekje aan Pauli.  En een dag later met een feestelijk Stiksel!  Weliswaar niet ter ere van mijn thesis, maar omdat we 1 jaar bestaan.  Nuja, feest is feest en genieten deed ik toch :-)

Iedereen bracht tapas of zoete zonden mee.  Ik maakte voor de gelegenheid een dipsaus voor bij de nacho's, want zalmrolletjes gingen er blijkbaar al zijn.  Het is een soort Peppadew-dip, gelijk ook in de Delhaize wordt verkocht maar toch nog een tikkeltje frisser!
Als hij naast de guacemole op tafel staat, is hij gegarandeerd als eerste verdwenen!Benodigdheden
- 1 groene paprika
- 1 kleine ajuin
- 2 teentjes look, geperst
- 5 peppadew pepertjes (verkrijgbaar bij Delhaize), uitgelekt
- 200g tomatenblokjes uit blik
- 150g roomkaas (type Philadelphia)
- 100g feta
- beetje peper en zout
- olijfolie

Bereiding

Snijd de paprika, de ajuin en de pepertjes heel fijn (d.i. fijner dan op de foto, maar m'n hakmessen hadden zich verstopt onder een grote berg afwas).
Bak nadien in wat olijfolie samen met de look, tot alles zacht gebakken is.
Doe nadien de tomatenblokjes er bij en laat alles nog even sudderen.
Brokkel de feta en roer die er langzaam door tot alles goed gesmolten is.
Nadien mag je de roomkaas toevoegen, goed roeren en nog even laten smelten.
Naar smaak bijkruiden en klaar.

Je kan het warm of koud serveren.  Als hij koud is wordt hij wel wat steviger van structuur, maar daarom niet minder lekker!

En ohja, er is helemáál niks mis met dit op je boterham te smeren... het is tenslotte maar kaas met groentjes, toch?Pin It

Geen opmerkingen:

Een reactie posten