www.flickr.com

woensdag 13 februari 2013

Mrs. Proper - a Secret Valentine gift

Ik heb een naaidip.  Een hele, dikke, vette naaidip.  Mijn stoffen raken bestoft, patronen vergelen.  Inspiratie in een winterslaap.  Ofzoiets. 

Met een wijde geeuw rekte ik me uit en sleepte ik die grote, witte machine weer op tafel.  Net op tijd voor Valentijn, mijn Secret Valentine van het Leuvens Stiksel. 

Geen eenvoudige opdracht, zo bleek.  Want al wat ik van haar wist was dat ze van stilte houdt, maar absoluut niet van poetsen én dat ze meestal een friet met curryworst bestelt in de frituur.  Goh...
Dus nam ik een risico: een poets-setje!  Maar dan wel ééntje waardoor je niet langer wil wachten op die grote lente-schoonmaak. 

Ik passeerde eerst even langs de Action, voor een budgetvriendelijke basis om mee te beginnen: wasspelden, rubberen handschoenen, stofdoekjes en een handdoekje.  Al deze dingen werden gepimpt met een leuk bloemenstofje vanop het Stoffenspektakel van vorig jaar. 

Ik stikte wat biais rondom en appliceerde een hartje. 

Ik maakte kleurrijke wasspelden met stof en servetlijm. 

De handschoenen werden opgefleurd met een zachte rand. 

En rondom dat alles werd een klein, cilindervormig zakje genaaid.  Ik maakte er nog een lusje aan dat met een kamsnap open en toe gaat, zodat overal gemakkelijk kan opgehangen worden. 


Het setje heeft ondertussen een nieuwe thuis gevonden, waar het hopelijk nog veel schone (lees: propere) momenten zal beleven! 

En ik, ik keerde terug naar huis met 2 schattige stoffen mandjes, gevuld met uitsteekvormpjes en zelfgemaakte choco en speculaaspasta waar kort na de thuiskomst al niet veel meer van overschoot.  Yummy yummy yummy I got Secret-Valentine Love in my tummy! 


Pin It

9 opmerkingen:

 1. Origineel en mooi = ik zou er zin om te poetsen van krijgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat origineel, ik krijg bijna goesting om te gaan kuisen!
  Not.
  :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo`n setje vindt iedereen toch leuk, al is het alleen maar om naar te kijken! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik gniffel nog eens na. Geweldig gevonden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik haat poetsen maar met dit knappe setje..........
  Wat een geweldig ideetje.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een geweldige gift set!! En vooral dat stoffen tonnetje vind ik super. Deel je misschien het patroon daarvan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goh, het is niet echt een patroon. Gewoon een cirkel geknipt voor de bodem en daarop een cilinder gestikt, 1x in buitenstof en 1x in voering (hier wel keergat laten). En natuurlijk de 'lus' niet vergeten tussen de 2 lagen :-)

   Ik koos gewoon een willekeurige afmeting voor de cirkel, en rekende dan de omtrek ervan uit (diameter x Pi). Als je daar dan nog 2 x naadwaarde bijtelt weet je welke afmetingen je moet gebruiken voor de cilinder te maken zodat die perfect rond je cirkel past. De hoogte van het tonnetje/cilinder kan je dan zelf nog kiezen.

   Verwijderen