www.flickr.com

dinsdag 16 oktober 2012

Transparantie troef

Ik maakte ze al eens eerder.  Meer nog, ik maakte er zelfs een tutorial van.  Het moet een van m'n eerste verzinsels geweest zijn, die garen-etuitjes, maar het lijkt al eeuwen geleden. 


In een verdienstelijke - al zeg ik het zelf - poging om mijn naaigerief eens op te ruimen, besloot ik om nog enkele exemplaren te maken.  Voor elke tint garen één!  
De tas die ik telkens meezeul naar het Leuvens Stiksel is er na al die edities immers nog steeds één met last-minute gerief.  Dus steekt er vanalles wat in: ritsen, velcro, knopen, biais in 5 kleuren, 3 tinten blauwe garen, een gele, een rode, een donker roze, een licht roze, ...  U begrijpt het vast wel.

Maar het klusje voor klosjes was aan verbetering toe.  Ik ging voor meer transparantie.  De juiste kleur garen in één oogopslag!


Het patroon bleef hetzelfde.  De materialen niet.
Eerst en vooral maakte ik het volledig uit stof.  De voering verstevigde ik daarom over het ganse oppervlak met Vlieseline H250.  
 
Daarbij gebruikte ik een doorzichtige plastic voor de garen-strook.  Ik recycleerde hiervoor een soort plastic documentenmapje.  Works just fine! 
Met potlood tekende ik de markeringen over.  Het vaststikken is dankzij de transparante plastic ook een pak eenvoudiger omdat je de markeringen gewoon over elkaar kan leggen.  Hoera! 


En zowaar, het eerste vernieuwde garen-etui is daar!
  

Cars mini green, Echino (via Bambiblauw)
Bloemetjeskatoen (Stoffenspektakel)

Pin It

7 opmerkingen: