www.flickr.com

zondag 2 september 2012

Fluweelzachte Fotografie


Volgende week deze tijd trek ik waarschijnlijk mijn poncho uit en schud de regendruppels uit mijn haar.  Na een verkwikkende douche nestel ik me dan ergens neer om al eens naar de foto's te gluren van mijn eerste dag in Nepal.  Waarom eigenlijk, vraag ik me soms af, waarom toch steeds die drang om beelden te herbekijken die ik zelf slechts enkele uren eerder met de camera heb vastgelegd.  Ik weet het niet, maar ik doe het wel elke keer opnieuw.


Met zo'n bijzondere reisbestemming in het verschiet, vond ik dat het tijd was om het beperkte arsenaal aan camera-lenzen uit te breiden.  Het zou toch zonde zijn om de kleurrijke bevolking, gouden tempels en adembenemende Himalaya niet mooi in beeld te kunnen brengen.
En dus las ik heel wat reviews op internet en vroeg ik hier en daar wat advies, om dan uiteindelijk om 21u45 op Digicamshop mijn bestelling te plaatsen en ze de volgende ochtend om iets voor 11u00 al in mijn handen te hebben.  Wat een service!  Daar stond ze dan te pronken, de blauwe doos met 2 lenzen, 2 lensfilters en een tasje om het allemaal veilig mee te transporteren tijdens de lange vlucht.


Er ontbrak alleen nog één klein detail: een nieuw camera-lint.  Ik had er op internet al een aantal zien passeren, met glitters of veel frullen aan.  Voor mij niets van dat!  Iets eenvoudig, niet te opvallend en toch mooi.  En natuurlijk ook comfortabel om dragen!
Ik gebruikte een supersimpel én snel patroontje maar maakte het smaller en liet het lenskapzakje weg zodat het hoesje mooi zou aansluiten om de riem.  Voor de binnenkant gebruikte ik rode nicky velours, heerlijk zacht aan m'n nek!  Gedaan met dat schurende lint en pijnlijke striemen.


Patroon: LBG studio
Stoffen: Pauli


Pin It

3 opmerkingen:

 1. Fijn! Helemaal gepersonaliseerd en toch niet té opvallend: helemaal mijn ding.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, dat heb ik ook nog nodig. Zo'n lint en een extra lens. Nicky Velours is een goed idee! Over enkele weken dus bij mij een gelijkaardige blogpost ;-). En geniet jong! Kom je nu dinsdag nog naar het stiksel?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hoor, ik ben morgen paraat, inpakken dat kan ik toch alleen maar onder extreme last-minute stress :-)

   Verwijderen