www.flickr.com

donderdag 5 juli 2012

Een knipmode rok zonder neepjes

... die verrassend goed past!


Ik kreeg onlangs eens te horen dat ik precies nogal veel spulletjes voor andere mensen maakte en nooit eens iets voor mezelf.  Het was dus hoog tijd om daar verandering in te brengen. 
Niet simpel, want hoewel ik ondertussen een grote verzameling tijdschriften en patronen heb, maak ik niet graag kledij voor mezelf.  De gedachte van mezelf met een lintmeter te lijf te gaan alleen al.  Of erger nog, om na uren werk te ontdekken dat het ding niet past omdat je niet de ideale lichaamsverhoudingen hebt...

Dan maar beginnen bij de basis, het meest gemaakte rokje in blogland: de knipmode rok!  Omdat de versie van juni 2010 van voor mijn naai-tijd was, koos ik die van september 2011.   Ik merkte nauwelijks een verschil, totdat ik er tijdens het Leuvens Stiksel door Mlle Belle op gewezen werd dat het geen A-lijntje maar een rechte rok was én daarbij ook geen nepen had.  
Oei, geen nepen! De vreselijkste scenario's doken al bij me op... en toen het onafgewerkte model nog bol leek te staan, zonk de moed mij helemaal in de schoenen.  Ik besloot van het toch eens aan te trekken voor ik aan de afwerking begon, en wat bleek... het paste zowaar.  Mijn buik en billen vullen de ronde vormen van het rokje perfect aan!
En met de okerkleurige paspel past hij ook nog eens bij m'n nieuwe schoenen.

Aaah, een schouderklopje voor mezelf!  (ondanks het feit dat ik de stof voor de taillebanden omgekeerd uitknipte... achja, dat zijn gewoon de stuntvliegers)


Patroon: Knipmode september 2011
Stof: Kokka bij Van Marieke
Rits en paspel: Veritas

Pin It

14 opmerkingen:

 1. Hey Annelies, ik had wat verder moeten lezen, dan had ik onmiddellijk aan antwoord op mijn vraag gehad die ik postte bij je foto. Knappe foto's ook. Het staat je perfect zo met je mooie sandalen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die past je inderdaad perfect! Zou dat dan een beter model zijn dan de alom bejubelde juni '10-rok? Want die gaat mij wel, maar nu ook niet zonder aanpassingen en gefoefel..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super! Ik durfde nooit soortgelijke stofjes (met appels, vliegtuigen, diertjes...) te kopen omdat ik dacht dat de kledij kinderachtig ging overkomen, maar met dat rokje bewijs je voor mij het tegendeel!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi zeg !
  Echt tof!

  En hoe maak jij van je foto's zo'n toffe collages :) ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met het fantastische Picmonkey! Dankzij Verbeelding (http://www.verbeelding.org/2012/06/08/picmonkey/) nu ook mijn favoriete fotobewerkingsprogramma :-)

   Verwijderen
 5. Mooi hoor, en zo'n rechte rok staat altijd wel eleganter dan een A-lijn of klokrok, vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi!! Super schoenen ook!!*

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke blog en ideetjes schrijf je neer! Ben je direct gaan volgen!
  Groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het rokje zit als gegoten. Heel mooi en wat een superleuk stofje heb je gebruikt en de okerkleurige paspel springt er vrolijk uit. Heel mooi met je hakken.

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heeft iemand hier het patroontje van aub ?

  BeantwoordenVerwijderen